Kom even langs

Openingsuren

Het museum is geopend elke zaterdag en zondag tussen 14.00 en 17.00 uur. Onze enthousiaste vrijwilligers staan er tot jouw beschikking voor uitleg over het VolXmuseum, of voor zomaar een babbel bij een pintje, koffietje of soepje.

De toegangsprijs voor het museum is €2. Kinderen t/m 12 jaar mogen gratis mee binnen. Een lidkaart kost 10 euro per kalenderjaar, waardoor je onbeperkt toegang krijgt tot het museum én je ook ons tijdschrift krijgt opgestuurd.

Geleide bezoeken

Geleide groepsbezoeken kunnen elke voor- of namiddag ingepland worden, mits beschikbaarheid van een gids. Elke formule is geschikt voor groepen tot maximaal 15 personen. Voor grotere groepen kan een tweede gids voorzien worden, aan het tarief van 2 euro per extra persoon.

  • Museumbezoek: 30 euro
  • Sint-Fredegandusbegraafpark: 30 euro
  • Deurne Dorp: 30 euro

Neem contact op met ons secretariaat via info@volxmuseum.be. Wij reageren zo snel mogelijk om, in samenspraak met de beschikbaarheid van onze gids, een voor u geschikte datum vast te leggen en een inschrijvingsformulier te verzenden

Wegbeschrijving

We zijn uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer:

  • Turnhoutsebaan (halte Gallifortlei): tram 10, bus 410, 411
  • Hooftvunderlei (halte Turnhoutsebaan): bus 33

Ook met fiets of wagen ben je uiteraard welkom, maar hou er rekening mee dat het overal in Deurne betalend parkeren is. Op zondag kan je overal gratis parkeren.

Google Maps

Steun het museum als lid

Door de nieuwe VZW-wetgeving is er heel wat veranderd achter de schermen van ons museum. Gelukkig is er nog steeds een groep enthousiaste vrijwilligers actief om het beste wat Deurne te bieden heeft voor iedereen beschikbaar te maken: opzoekwerk in onze archieven, onderhouden van gebouwen en collecties, zoeken naar sponsors en helpende handen ... De ploeg gelooft dat het VolXmuseum, niet alleen voor alle 81 000 inwoners van Deurne maar ook voor iedereen die interesse heeft in erfgoed en heemkunde, een boeiende boodschap te bieden heeft: "Deurne ontdekken om vanuit het verleden te begrijpen in welke tijd we nu leven en hoe de toekomst er kan uitzien."

Om dit te kunnen verwezenlijken hebben we onze leden nodig. Jij dus! Omdat wij geloven in ons VolXmuseum durven we jou vragen om (opnieuw) lid te worden van onze vereniging. Het lidgeld werd door de algemene vergadering op 10 euro per kalenderjaar vastgesteld. Hierin zit vanaf 2020 het abonnement op ons tijdschrift inbegrepen. Een extra gift of sponsoring is natuurlijk ook altijd welkom.

Je kan het bedrag overmaken op het rekeningnummer van Turninum Volksmuseum Deurne VZW: BE55 4148 1692 5144 met vermelding van je naam, adres, e-mail en telefoonnummer. Je ontvangt dan je nieuwe lidkaart in je bus.

Je kan ook in ons museum langskomen, ter plaatse je lidgeld betalen en meteen je lidkaart meenemen. Het VolXmuseum is nog steeds elke zaterdag en zondag tussen 14.00 en 17.00 uur geopend.

Heb je nog vragen, suggesties of opmerkingen hierover? Of wil je graag op de hoogte worden gehouden van alle komende activiteiten? Je kan het secretariaat bereiken via info@volxmuseum.be.

www.trooper.be

Het VolXmuseum zit op www.trooper.be

Zoals je op onze startpagina ook kunt lezen, kan je ons zelfs van thuis uit steunen, zonder dat het jou iets extra kost (geld noch zweet)! Lidkaart of niet, doordat jij online iets koopt, krijgt het museum financiële steun.

Deze steun hebben we hard nodig voor het onderhoud van onze gebouwen en alle collecties, voor het moderniseren van de infrastructuur, voor de drukkosten van het tijdschrift en onze brochures ...

Hoe gaat het in zijn werk?

  1. Ga naar: https://www.trooper.be
  2. Geef onze naam in: VolXmuseum en klik door.
  3. Kies de aanbieder waar je wil shoppen en klik door.

Zo weet de online webshop dat je via Trooper bent gepasseerd en schenkt die gemiddeld 5% van jouw aankoopbedrag - zonder dat het jou iets extra kost - als steun aan het VolXmuseum.